zondag 18 maart 2012

Even iets anders

Deze krans heeft mijn dochter Patricia gemaakt en is heel leuk om in de winter buiten te hangen.

Benodigdheden:
 strokrans
 lijmpistool
 lijmpatronen
 zak pelpinda’s
 2 vetbollen
 4x amaranthus
 2x lint

Werkbeschrijving:
Wacht tot het lijmpistool goed warm is en plak daarna de pelpinda’s op de krans. Gebruik niet te veel lijm, want vogels zouden het binnen kunnen krijgen. Zorg er voor dat niet alle pinda’s netjes naast elkaar geplakt worden. Het beste resultaat wordt verkregen door de pinda’s schots en scheef tegen elkaar aan te plakken.
Rijg hierna een stuk lint door het netje van de vetbollen en bevestig deze aan de krans met een strik. Van het ander stuk lint wordt een bevestigingskoord gemaakt met aan de bovenkant nog een strik. Bevestig tot slot de amaranthus aan de krans met het lijmpistool.





5 opmerkingen:

  1. Leuke krans. Denk dat de volgeltjes er heel blij mee zullen zijn. Het idee ga ik wel even onthouden voor als het weer wat kouder wordt. maar nu wil ik eerst lekker veel zon en warmte.

    Liefs johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan toch ook alles Petra,prachtig die krans.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je dochter heeft een erg mooie krans gemaakt. Leuk idee voor komende winter. En als de vogels hem leeg hebben gegeten kunt je natuurlijk altijd weer nieuwe pinda's bevestigen.

    Liefs Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Petra,

    Wat een leuk idee van je dochter om zo'n krans te maken voor de vogels.

    Deze ga ik zeker onthouden.

    Veel liefs Glenda

    BeantwoordenVerwijderen

Kaarten € 1.50 per stuk of 10 voor € 10.00

Al deze kaarten kun je bestellen door het nummer door te geven die u wilt hebben.  U kunt een mailtje sturen met de nummers die u wilt hebbe...